Baz istasyonları ile telefon iletişimi:
Bugünkü makalemiz telefon sinyalleri ve baz istasyonları hakkında olucak peki bu telefonlar sizce uydu ile mi çalışıyor çoğu kişi bu bilgiyi böyle bilsede bu yalnış bir bilgidir.Telefonlar baz istasyonlarına sinyal gönderir baz istasyonları ise o sinyali hangi anahtar kart yaani (SIM) kart numarasına göndereceğine bakar örneğin 053******** numarasını aradınız o numarayı aradığınızda baz istasyonuna bir çağrı gider o çağrı ise 053******** bu numaraya bakar hangi baz istasyonundaysa oraya sinyaller gönderir o sinyallerde baz istasyonu sayesinde kullanıcıya ulaşır ve bugün çok kolay olan arama ortaya çıkar.
Radyo frekansları:
Radyo dalgalarının frekans aralığı 300 gigahertz (GHz) ile 30 hertz (Hz) arasındadır. Bu değerler dalga boyu olarak 1 milimetre (mm) ile 10,000 kilometre (km) aralığına karşılık gelir.
Baz istasyonları:
Baz istasyonları bir birlerine yakın yapılmış istasyonlardır hatta telefonunuz bazen şebeke bölümü bir tık düşer ya işte her düşüşde yada şebeke yükseliminde telefonunuz baz istasyonuna bir sinyal gönderir o sinyalin gücüde şebekeye yansır
yaani baz istasyonları sizin şu an nerde olduğunuzu biliyor.
Baz istasyonları nerde olduğumuzu biliyor mu?
Bu soruya cevap verecek olursak tam kordinat olarak sizin yerinizi bilmez ama hangi bölgede olduğunuzu bilir hatta polisler suçluları yakalamak için onlarla telefonda daha fazla konuşmaya çalışırlar ya işte bu yüzden çünkü o sırada hangi baz istasyonundan sinyal geldiğini saptamaya çalışıyorlar işte böyle. Baz istasyonuyla telefon tespit etmeye hts kaydı denir.
Yaani telefon öyle bildiğiniz gibi uydu aracılığıyla çalışmaz televizyon değilki bu telefon haberleşmek için sinyallerin uzaya gitmesine hiç gerek yok bence:)😅
ama uydu ile çalışan telefonlarda mevcuttur.
Uydu telefonları:
Normal telefonlar gibi baz istasyonları üzerinden değil, doğrudan uydu aracılığı ile bağlantı kuran bu telefonlar kapalı alanda çok verimli çalışmaz. Fakat açık alanlarda uydu ile mutlaka bağlantı kurar.