KEPLER 452B NEDİR?
Kepler-452b, Kuğu takımyıldızı bölgesinde G sınıfı yıldız Kepler-452 yörüngesindeki bir güneş dışı gezegendir. Kepler-452b, Kepler uzay aracı tarafından keşfedilmiştir ve keşfi, 23 Temmuz 2015 tarihinde açıklanmıştır.[3] Kepler-452b, Güneş'e çok benzeyen bir yıldızın yaşanabilir bölgesi içindeki bir yörüngede keşfedilen, Dünya büyüklüğüne yakın ilk gezegendir.[5] Bugüne kadar bilinen dördüncü Dünya benzeri güneş dışı gezegendir.KEPLER 452B'DE HAYAT VAR MI?
Kepler-452b yaklaşık olarak Dünya kütlesinde bir gezegen. Bu da atmosfer kimyasının, yerçekiminin ve büyük olasılıkla da içyapısının Dünya’ya benzediği anlamına geliyor. Bu tür benzerlikler öte gezegende (Güneş Sistemi dışındaki gezegenlere verilen ad) yaşam olduğu ihtimalini güçlendiriyor.
Dünya benzeri bir gezegende bizimki gibi bir hayat olması için gezegenin kütlesi çok önemli; çünkü kütle gezegenlerin içyapısını belirliyor.
Örneğin, Dünya’da katı kabuğu örten okyanuslar var ve kabuğun altında, diş macunu gibi akışkan olan; ama lav gibi eriyik halde olmayan kalın bir kayalık manto tabakası yer alıyor. Dünyanın bir de demir-nikel ağırlıklı sıvı dış çekirdeği ile katı iç çekirdeği bulunuyor.
KEPLER 452B NE KADAR UZAKTA?
Not: Güneş ile Dünya arasındaki uzaklık ortalama 150 milyon km'dir. Kendi yıldızına bu mesafeden yalnızca %5 daha uzak bir yörüngede dolanan Kepler 542b gezegeninin yıldızına uzaklığı yaklaşık 158 milyon km olarak hesaplanıyor.
KEPLER 452B'YE KAÇ GÜNDE GİDİLİR?
Üzerinde yaşadığımız gezegenimiz içerisinde bulunduğu güneş sisteminde oldukça benzersiz bir konumda. Fakat bizle aynı benzersizlikte olan başka gezegenler de var. Bu gezegenlerden bir tanesi de Kepler-452b. Yapılan araştırmalara göre Kepler-452b gezegeninde yaani keplere gitmek çok uzun sürer insanlık keplere gidene kadar biz çoktan ölmüş oluruz:(